Theatervoorstelling: In de Kersenstraat

Hoe word je vrienden?

Meer informatie

Een voorstelling over vriendschap

De theatervoorstelling In de Kersenstraat vertelt het verhaal over vier mensen die graag een vriendschap zouden sluiten. Maar met wie? En vooral: hoe dan?

Wat is er eigenlijk zo leuk aan vrienden zijn? Hoe doe je dat, vrienden maken? De acteurs proberen samen met de kinderen antwoord te geven op deze vragen.

Het verhaal

In de Kersenstraat is iedereen best tevreden. De mensen groeten elkaar of knikken vriendelijk goedendag. Stiekem zouden ze graag een vriend willen. Maar hoe doe je dat, vrienden maken?


Mevrouw Teut woont op nummer 14 in de Kersenstraat. Heel de dag drinkt zij kopjes thee. Naast haar, op nummer 12, woont Peter. Peter houdt alles in de gaten. Hij telt hoeveel honden er langslopen en hoeveel huizen de postbode langsgaat. Het buurmeisje van Peter is Karlijn. Zij woont op nummer 10. Karlijn leest de hele dag. Alle boeken heeft ze al gelezen. Nu leest ze alle boeken nog een keer. Van achter naar voren. En dan is er nog Meneer Winkel. Hij woont op nummer 8. Meneer Winkel heeft zijn trein. Daar is hij heel druk mee. 


Ze komen niet vaak buiten, die mensen in de Kersenstraat. Maar alleen is maar alleen. Wat nu als ze een keer bij elkaar zouden aanbellen? Eén keertje maar. Wat zou er dan gebeuren in de Kersenstraat?

Waarom deze voorstelling?

  • Intieme voorstelling in de klas
  • Nagesprek met acteurs over het thema
  • Hele schooljaar door te boeken
  • Uitgebreide lesbrief
  • Thema: hoe word je vrienden?Praktische informatie

doelgroep: groep 1 t/m 4

duur: 30 minuten

max. aantal kinderen: 1 klas

prijs: €260, meerprijs extra voorstelling €210

 incl. BTW en excl. reiskosten (€0,21 per gereden KM)

speelruimte: in de klas

Deze voorstelling bij jou op school?