arrow_drop_up arrow_drop_down

Voorstelling in de Kinderboekenweek

De mooiste verhalen bij jou in de klas!

Naar de voorstellingen

8 jaar

ervaring in theater op school

20.000+

enthousiaste kinderen

500+

tevreden leerkrachten

Thema: vriendschap

Onze voorstellingen sluiten naadloos aan op het thema van de Kinderboekenweek 2018.

Een bijzondere ervaring in de klas

Kies voor een intieme voorstelling in de klas en grote betrokkenheid van de kinderen.

Kies voor echte verdieping

Onze lesbrieven zitten vol inspirerende opdrachten voor échte verdieping.

Professionele theatermakers met onderwijservaring

Onze theatervoorstellingen worden gemaakt door professionele theatermakers met ervaring in het basisonderwijs. We maken vrolijke en inspirerende voorstellingen, die altijd aansluiten op de belevingswereld van de kinderen.

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2018 hebben wij twee voorstellingen gemaakt rondom het thema vriendschap. Kies voor een intieme voorstelling in de Kinderboekenweek en zorg voor een unieke ervaring in jouw klas.

Na duidelijke en fijne manier van contact, kwamen jullie de voorstelling Echte vrienden? laten zien. Vol energie en op de juiste toon werd een realistisch beeld gegeven van de inhoud van vriendschap. De leerlingen hebben aandachtig gekeken en geluisterd. Het pakte, het leefde!


Marieke Tuin - leerkracht groep 5

Basisschool De Beijumkorf, Groningen

Kies jouw voorstelling voor de Kinderboekenweek

In de Kersenstraat (groep 1 t/m 4)

Klassenvoorstelling

Hoe maak je vrienden? Beleef het mee in deze voorstelling.

Echte vrienden? (groep 5 t/m 8)

Klassenvoorstelling

Hoever ga jij voor je beste vriend?

Waarom een voorstelling in de Kinderboekenweek?

Thema: vriendschap

De Kinderboekenweek is hét moment voor een voorstelling op school. In de Kinderboekenweek draait het immers om verhalen. Verhalen lezen en... naar verhalen kijken! 

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap. Een prachtig uitgangspunt voor een voorstelling. 


In onze onderbouwvoorstelling In de Kersenstraat draait het om de vraag: hoe maak je vrienden? En wat is er zo leuk aan vrienden zijn?


In de bovenbouwvoorstelling Echte vrienden?  proberen we er met de kinderen achter te komen wat echte vriendschap is. Doe je alles voor een echte vriend?

Kies voor echte verdieping

Het thema van de Kinderboekenweek sluit geweldig aan op de belevingswereld van de kinderen. De meeste kinderen sluiten op de basisschool hun eerste vriendschappen. Ze beleven de leukste dingen met hun vrienden, helpen elkaar en maken soms ruzie. 


De Kinderboekenweek 2018 is het moment om met de kinderen over vriendschap te praten. Onze voorstellingen met uitgebreide lesbrieven helpen daarbij. De lesbrieven zitten vol met leuke en inspirerende opdrachten voor echte verdieping. 


Een bijzondere ervaring in de klas

Onze voorstellingen in de Kinderboekenweek vinden plaats in de klas. Dit maakt de voorstelling heel intiem en zorgt voor grote betrokkenheid van de kinderen. 

En natuurlijk is het een hele bijzondere ervaring. De voorstelling speelt zich namelijk niet alleen af vlak voor de kinderen, maar soms ook naast of achter de kinderen. En dit alles in de vertrouwde omgeving van het klaslokaal.


Na afloop van de voorstelling is er nog alle tijd voor een nagesprek met de acteurs. Dan kunnen de kinderen al hun brandende vragen stellen en praten ze verder na over het thema van de voorstelling.


Voorstelling in de kinderboekenweek?

Kies jouw voorstelling